Pstruh s kopřivovým špenátem a holandskou omáčkou

pstruh_plate

Podezřívám sestru nejdražší, že vykácela celé kopřivové pole, tudíž byly ještě ve formě špenátu na oběd. Tak jsme si udělaly jedno páteční obědové odpoledne, kdy jsme vymýšlely další věci sem na blog a bavily se tím, jakou má Fíla z Kláry prolejzačku.

prolejzacka

Potřebujete na dvě dámské porce:
– cibule, najemno
– česnek, stroužek najemno
– pstruh, dva filety
– kopřivy, pár hrstí na menší kusy
– suché bílé víno
– 3 žloutky
– citrón
– máslo, rozpuštěné
– sůl, pepř, bylinky, olej

Kopřivový špenát uděláme klasicky. Zesklovatíme na oleji cibulku s česnekem, přihodíme kopřivy, podusíme, případně trochu podlejeme. Dochucujeme solí, pepřem.

Holandskou omáčku připravujeme na vodní lázni, vodu jen necháme bublat, misku semtam z páry odstavíme. Do půldecky ohřátého vína zašleháme žloutky do pěny. Následně jemně přiléváme máslo a stále šleháme metlou. Cílem je tekutější majonéza. Doladíme citrónem, solí a (bílým) pepřem.

Pstruh. Z každé strany máme jeden filet, krásně vidět například zde a potřebujete pouze ostrý nůž. Nařízneme párkrát kůži a osmažíme na oleji, osolené, případně s čerstvými bylinkami dle vlastních preferencí (třeba tymián). Nejprve kůží do pánve, než chytne zlatavou barvu a pak obrátíme a můžeme prakticky už nechat dojít.

Ať chutná!

K + X

pstruh_zátiší

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s