Hrášková polévka s bršlicí a pampeliškou

Sestra Xenuš se zase vynořila z lesů a luk a přivezla krasnou hromadu jedlých kytek – je hodná, bo ví, že věčně nestíhám domů nakupovat, tak mě nakrmí aspoň plevelem, haha. Hlavně bršlicí kozí nohou! A chutě byly na hustou polévku a navíc jsme na vaření měly extrémně málo času, takže tady rychlo-hustá-ultra-jarní polévka.

brslicesoup

Ingredience na 4 menší porce:
– cibule
– sáček mraženého hrášku – dva hrnky čerstvého
– 2 plné hrsti listů bršlice
– 10 pampeliškových květů
– sůl

Rychlopostup:
Zesklovatíme cibulku, přihodíme roztátý hrášek a lehce orestujeme, osolíme, přihodíme hromadu bršlice, či jiných vašich oblíbených jedlých listů, žluté vnitřky pampelišek a zalejeme horkou vodou (či zeleninovým vývarem) tak, aby bylo vše potopené, odstavíme, rozmixujeme tyčákem, doředíme do požadované konzistence a dochutíme solí a citrónovou šťávou. Skvělá jen tak i s kváskovým chlebem, kdy jeho přirozená kyselost doplňuje sladkost hrášku.

Dobrou zelenou chuť!

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s